Акценти
Начало / Последни новини / Министър Кралев се срещна с шахматистките от отборите с име Плевен

Министър Кралев се срещна с шахматистките от отборите с име Плевен

Спортният министър  Красен Кралев се срещна с младите надежди на България при девойките в българския шахмат. Поводът е отличното представяне на двата отбора   с името Плевен на Европейското отборно първенство по шахмат, което се проведе в Пардубице, Чехия, от 11 до 17 юли.    В  категорията за девойки до 18 години златото за България спечелиха  гросмайстор Нургюл Салимова, ФИДЕ майстор Габриела Антова и кандидат-майстор Надя Тончева.  Бронзови медалисти при девойките до 12 години станаха кандидат-майстор Диляна Иванова и Петя Караиванова.

От срещата, поради участия в състезания, отсъстваха златното момиче WGM Нургюл Салимова, WFM Виктория Радева („ЕШС – СОФИЯ“) и Живко Жеков (треньор на „ЕШС – ПЛЕВЕН“ девойки до  18 години).

Предвид факта, че Българската федерация по шахмат 1928 не е член на Европейския шахматен съюз (ЕШС), три отбора се състезаваха в Пардубице   под флага на ЕШС от името на два български града – Плевен и София . Отборите „ЕШС – Плевен“ взеха участие в престижния турнир благодарение на подкрепата на председателя на БФШ 1928 Васил Антонов.

През месец август 2020 година предстои участието на младите ни таланти в  Олимпиадата по шахмат в Русия.За това е изключително важно всички, включително и държавата, в лицето на Министерството на младежта и спорта, да помогнат на талантливите и можещите в името на България!

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...