Акценти
Начало / Последни новини / Министър Кралев гарантира честен избор на ново ръководство на БФШ

Министър Кралев гарантира честен избор на ново ръководство на БФШ

Общото събрание на шахматната общност трябва да се състои на 18.11.2018 г. Има всички законови предпоставки за провеждането му, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев и допълни, че събрание ден по-рано, в град Трявна, е нелегитимно.
Министър Кралев откликна на призива, отправен му преди броени дни, от председатели на шахматни клубове и разговаря с тях. Те са сред поискалите свикване на събрание за избор на ново ръководство на „Българска федерация по шахмат 1928”. Кралев изслуша доводите им. Гарантира, че изборът ще е честен, без политическа намеса и без натиск отвън. Повдигнат бе въпросът за общото събрание във Велико Търново, когато лично той наложи д-р Руслан Тошев за президент на БФШ 1928. Отчетени бяха всички последици от това действие.
Злоупотребите в българския организиран шахмат трябва да се прекратят. След 18 ноември пред новоизбраното ръководство ще стоят редица трудности. То трябва да има волята, постоянството и търпението да ги разреши. Държавата и лично спортният министър ще съдейства, с всички законови правомощия, които има, тези желания да станат факт.
Шахматните деятели настояха новият президент на ФИДЕ Аркадий Дворкович, който те подкрепяха чрез декларации, да посети страната ни и да се срещне с министър-председателя Бойко Борисов. Поканата за визитата ще е по инициатива на министър Кралев и депутата Васил Антонов, който е кандидат за председател на БФШ 1928.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...