Акценти
Начало / Общество / Министър Каракачанов ще награди отличника на Випуск „Добруджански” на ВВВУ „Георги Бенковски”

Министър Каракачанов ще награди отличника на Випуск „Добруджански” на ВВВУ „Георги Бенковски”

На летище  Долна Митрополия днес ще се състои производството на ВИПУСК 2020  „Добруджански”на ВВВУ „ Георги Бенковски”. В тържествения акт участие  ще вземат Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев .Заедно с  тях, командирът на ВВС  генерал-майор Цанко Стойков  и Началника на Училището  бригаден генерал Юлиян Радойски ще връчат на  випускниците лейтенантските и сержантски пагони , дипломите  за висше образование и удостоверението за завършен Професионален сержантски колеж. Авиоинженерите  ще получат и новия нагръден знак на ВВВУ „ Георги Бенковски”.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще награди отличника на випуска лейтенант Владимир Тасков и първенците по специализации с парични и предметни награди и книга с историческа тематика.

Всички випускници ще получат  лично от писателката Галина Златарева „ Медальонът” – исторически роман за интересната личност на патрона на авиационното училище – Георги Бенковски.

Община Долна Митрополия чрез кмета Поля Цоновска ще връчи Академичната награда „12 април” на лейтенант Милен Симеонов.

В началото на ритуала  ще бъдат прочетени откъси от заповедта на командира на Трета отделна армия относно навлизане на частите и съединенията в Южна Добруджа, както и лични поверителни писма относно организиране и участие на смесения орляк в операцията по навлизане в Южна Добруджа. В ролята на командир на пехотна дружина  се превъплъщава мл.сержант Камен  Димитров, а като командир на армейски въздушен орляк ,пилотът  сержант Александър Недялков. Знамето на 46-ти  Добрички полк /реплика , предоставена от добричкия клуб „ Традиция „/ е поверено на сержант Денис Маринов.

С авиационен поздрав от българските ВВС в състав: два PC-9M “Pilatus”, два L-39ZA “Albatros” от в.ф. 52090 – Долна Митрополия  и  МиГ-29 от в.ф. 28000 – Граф Игнатиево  завършва ритуала по производство на първия випуск на възроденото ВВВУ „ Георги Бенковски „.

На церемонията на 31 юли от 10 часа се очакват много  гости , които ще могат да разгледат и наземен показ на авиационна техника.

Валя Минкова

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...