Акценти
Начало / Здравеопазване / Министър Ананиев разпореди незабавна проверка на случая с починалото в плевенската болница дете

Министър Ананиев разпореди незабавна проверка на случая с починалото в плевенската болница дете

Здравният министър Кирил Ананиев е назначил със заповед  проверка на смъртния случай на едногодишно дете в  Университетската болница „Д-р Георги Странски” в Плевен. Проверката започва от днес и ще обхване не само екипа, който е работил в плевенската болница, но и всички други медици, участвали в процеса на лечението, е уточнил здравният министър.

Проверките на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и на Регионална здравна инспекция – Плевен вече са започнали. Очаква се резултатите да бъдат докладвани на министерството в края на следващата седмица, като целта е фактите да бъдат проверени прецизно. Това стана ясно още от думите на Ананиев.

Починалото момченце е постъпило в Университетската болница в Плевен със стомашно-чревни оплаквания и висока температура, след като три дни е било на домашно лечение, уточнено след консултация при личен лекар и в частна клиника в Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...