Начало / Здравеопазване / Министър Ананиев награди посланици на здравето от НУ „Патриарх Евтимий” – Плевен

Министър Ананиев награди посланици на здравето от НУ „Патриарх Евтимий” – Плевен

Днес в София  се проведе церемония по награждаването на победителите в конкурса „Посланици на здравето”, който поощрява здравословното хранене и спортуването сред учениците от 1 до 12 клас. Патрон на инициативата е министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който награди победителите.

„Щастлив съм, че този конкурс се превръща в традиция, защото проектите ви са сигнал към бъдещите поколения колко важен е здравословният начин на живот. Наблюдавайки материалите, снимките, таблата, които сте разработили, аз виждам, че вие много добре познавате рисковете за здравето – нездравословното хранене, липсата на физическа активност, употребата на алкохол, цигари и наркотици. От вашите проекти се вижда, че не само познавате рисковете, но добре знаете и как можем да се справим с тях“. Така се обърна министърът на здравеопазването Кирил Ананиев към победителите в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2018/2019. Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

Инициативата се организира за единадесета поредна година от Министерството на здравеопазването с партньорството на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Министерство на околната среда и водите, както и със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България.

„Вие наистина сте нашите герои – 1989 посланици на здравето, 46 проекта, реализирани с помощта на близо 400 учители. Всички вие сте герои – и ученици, и учители, и родители“, допълни министър Ананиев, като отправи своята благодарност и към партньорите на инициативата.

Плевенските посланици на здравето – учениците от II „г” клас от НУ „Патриарх Евтимий”,  бяха отличени в две категории – от Министерството на здравеопазването бяха красирани на второ място за забележително и оригинално изпълнение на проект на ученици от първа възрастова група, а от Министерство на образованието получиха трета награда. Купите и грамотите  получиха  представители на учениците – Виктор Трифонов и Георги Кузманов, придружени от директора на училището Весела Йотова и ръководителя на проекта Милена Борисова. Малките посланици дадоха интервю и разказаха за своята работа пред БНР.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...