Акценти
Начало / Образование / Министърът на образованието връчи наградата на Малинка Маринова в Рилския манастир

Министърът на образованието връчи наградата на Малинка Маринова в Рилския манастир

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева връчи на четирима училищни директори, постигнали високи резултати в професионалната си дейност и с принос към образованието, традиционните награди на името на Свети Иван Рилски. Както всяка година, церемонията се състоя в Рилския манастир на 11 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, съобщават от Министерство на образованието и наукта.

С грамота, икона на Свети Иван Рилски и парична награда от 1000 лева бяха отличени Малинка Димитрова Маринова – директор на ПГ по туризъм „Ал. Константинов“ – гр. Плевен, Катя Трифонова Димитрова, директор на СОУ „Петко Рачов Славейков“ – гр. Видин, Зоя Кирилова Петрова – директор на ПГ по горско стопанство и дърводобив „Сава Младенов“ в гр. Тетевен и Ангел Василев Янчев – директор на СОУ „Вела Благоева“ – гр. Велико Търново.

Преди тържеството бе отслужен молебен от игумена на манастира епископ Евлогий, който освети иконите, благослови и наградените директори, учители, началниците на РИО във Благоевград, Видин, Велико Търново, Плевен и Кюстендил, представители на МОН, ученици и други гости на тържеството.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Малинка Маринова е ръководила множество проекти по европейски програми, свързани с квалификацията на учители, модернизация на професионалното образование, участва в множество обучения, срещи, конференции и международни симпозиуми. Тя е и председател на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Снимки: МОН

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...