Акценти
Начало / Общество / Министерство на туризма представи в Плевен наръчник за добри практики в туризма

Министерство на туризма представи в Плевен наръчник за добри практики в туризма

Плевен Мавзолея

Министерството на туризма представи наръчник „Добри практики и защита правата и сигурността на потребителите в туризма” и брошури по време на информационна среща с туристическия бранш в Плевен. В срещата участие взеха Ива Якимова, ръководител на проекта и Соня Енилова, председател на Бургаската регионална туристическа асоциация.

Изготвянето на информационните материали е част от проекта на Министерството на туризма „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България”. Основните теми, представени в наръчника, са защитата правата и сигурността на потребителите, туристическите застраховки и механизмът за защита на туристите при пътувания в страната, туристическото райониране, представени са добри практики на други старни от ЕС за насърчаване на вътрешния туризъм. Изданието е отпечатано в тираж 5 000 броя, а информационните листовки – в тираж 10 000 броя. Те ще бъдат разпространени до представители на туристическия бранш, общини, неправителствени организации в сферата на туризма, учебни заведения и университети. Електронна версия на наръчника „Добри практики и защита правата и сигурността на потребителите в туризма” ще бъде качена на институционалния сайт на министерството www.tourism.government.bg.

По време на срещата подробно е представено и туристическото райониране на България. Според него на географски принцип са определени 9 района и са разписани техните туристически специализации. По този начин всеки район ще има възможност да създава свой собствен бранд, наименование и лого, с които да се рекламира и да привлича туристи. Според Закона за туризма управлението на туристическите райони ще бъде поверено на организации за управлениена туристическите райони.

Такава среща е проведена и във Велико Търново.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...