Акценти
Начало / Култура / Министерство на културата обяви отново конкурс за директор на Плевенския театър

Министерство на културата обяви отново конкурс за директор на Плевенския театър

Отново обявиха конкурс за директор на Плевенския драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Обявата е публикувана днес на сайта на Министерството на културата, а крайният срок е 29.12.2015 година. Това е пореден опит да бъде назначен директор на театъра, след като от миналата година той е с временно изпълняващ длъжността такъв. До спечелване на конкурса тази длъжност се изпълнява от сегашния директор на Драмата – Илко Иларионов, който е на този пост от 2002 г. Припомняме, че през месец юни миналата година той се яви на конкурс, в който бе единствен кандидат, но не успя да събере необходимия минимум от 2/3 от максималния брой точки и затова беше обявен нов конкурс. На обявения в началото на тази година нов конкурс кандидатите бяха цели пет, но резултатът – същият – никой не събра нужният брой точки.

Сега кандидатите трябва да имат висше образование – образователно-квалификационна степен „Магистър” в областта „Изкуства” или „Хуманитарни науки”, а професионалното направление „Театрално изкуство” или „Филология”. Професионалният опит в областта на културата трябва  да е минимум 3 години, пише още в изискванията.

Конкурсът се провежда чрез разглеждане на представените документи и концепции за развитието на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен и събеседване. В срок от един месец от публикуването на обявата, кандидатите трябва да представят в „Човешки ресурси” в Министерство на културата своите документи. Пълната информация за тях може да бъде намерена на сайта на Министерството.

Срокът за заемане на длъжността е четири години.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...