Акценти
Начало / Общество / Министерство на земеделието започна процедура по прехвърляне на свой имот на Община Плевен за приют за кучета

Министерство на земеделието започна процедура по прехвърляне на свой имот на Община Плевен за приют за кучета

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева е одобрила искането на Община Плевен за безвъзмездно прехвърляне на недвижим имот – публична държавна собственост, в собственост на Общината. Имотът ще се ползва за организирането на постоянен приют за отглеждане на безстопанствени животни, поясни на днешното оперативно заседание на ръководството на Общината кметът Георг Спартански. Сградата е на ул. „Д-р Г. М. Димитров” №106 в Плевен, представлява „Ветеринарномедицинска лечебница”. Предоставена е на Областната дирекция по безопасност на храните, но е с отпаднала необходимост.

Предложението от кмета Спартански за деактуване на имота беше прието единодушно на сесия на Общински съвет – Плевен, в края на месец октомври тази година. „Градът ни се нуждае от приют за бездомни животни и проблемът е много остър поради големия брой безстопанствени кучета по улиците на Плевен и зачестилите сигнали и жалби от граждани за ухапвания. Предстои да се заложат средства в местния бюджет за 2017 г. за преустройство и изграждане на боксове за животните“, каза още кметът.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...