Акценти
Начало / Последни новини / Мизия /Кнежа/ пред отказване от В група

Мизия /Кнежа/ пред отказване от В група

Преди около два месеца петия плевенската А областната футболна група /ОФГ/ – Мизия /Кнежа/ афишира желание да участва в първенството на Северозападната В група. На дневен ред обаче е тотален обрат – категоричен отказ на клуба да играе в аматьорския елит.

„Няма да участваме, защото нямаме отбор. На лице са раздори и разправии между футболистите в състава. Иначе пари за участие във В група има. Смятам обаче, че при тази несигурна обстановка не е целесъобразно да ги хвърляме на вятъра. За това с тези средства ще модернизираме базата и догодина пак ще опитаме да участваме в Северозападната В група. Жалко, че се получи така, защото имаме много деца, които тренират футбол и покрай евентуално участие на мъжкия отбор във В група щяха да се запалят още повече. През новия сезон Мизия /Кнежа/ ще участва в първенството на А ОФГ – Плевен“, коментира кмета на Кнежа Илийчо Лачовски.Илийчо Лачовски кмет Кнежа

Мизия бе първия тим от Плевенска област, който започна подготовка. Селекцията на треньора Димитър Петков дори изигра две контроли – 3:1 като гост на Огоста /Хайредин/ и 0:1 в Кнежа срещу едноименен тим от врачанското село Манастирище. Днес трябваше да е третата проверка вкъщи с Ювентус /Малчика/, но по споменатите причини тя пропада. Нещо повече отбора от Кнежа е разпуснат и не води тренировъчен процес.

„При тази неясна ситуация няма как да продължим. Лично на мен ми омръзна тази изнервена обстановка. За това смятам да се оттегля от поста старши треньор“, категоричен е Димитър Петров.

Въпреки обявените решения Мизия /Кнежа/ все още не е уведомил официално Зоналния съвет на БФС – Велико Търново за намерението си.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...