Начало / Последни новини / Мизия /Кнежа/ почти готов за В група

Мизия /Кнежа/ почти готов за В група

И пред новия сезон на Северозападната В аматьорска футболна група Плевенска област ще е представена от пет отбора, въпреки изпадането на Гигант /Белене/. Към познатите Левски /Левски/, Партизан /Червен бряг/, Вихър /Славяново/ и Ювентус /Малчика/ сега се присъедини и Мизия /Кнежа/. Все още няма официално становище по въпроса от Зоналния съвет на БФС – Велико Търново, но за момента везните клонят към сигурно участие на новака. В Кнежа посрещат добрата вест без излишна еуфория. Пренебрегват я за сметка на сериозната подготовка за нормалното съществуване в аматьорския футболен елит на региона. Съпречастни са всички в общината начело с кмета Илийчо Лачовски.

„С общинския съвет сме предвидили малък бюджет – 12 000 лева, които ще бъдат изразходвани за юношеските формации и за мъжкия отбор, ако той се състезаваше в плевенската А областна група. С поканата, която получихме за участие във В група става ясно, че тези средства са недостатъчни. Местният бизнес обаче гарантира достатъчно дарения и с тях участието ни във В група е финансово обезпечено. Друг положителен момент е, че имаме наши кадри – четирима треньори, които са защитили необходимите лицензи да водят отборите ни. Желанието ни е паралелно с мъжкия тим да се работи и с подрастващите. Именно за това през август, дни преди панаира ще проведем футболен турнир на малки врати за деца. Предстои ни сериозна работа за да може клуба да действа организационно в нормален ритъм“, коментира кмета.

С чисто спортно-техническите неща ще се занимава основно старши треньора Димитър Петров. „Познавам футбола в Северозападната В група, защото съм играл в нея. Запазваме основния си състав от около 13-15 местни футболисти. Ще го подсилим с общо 5-6 по-опитни играчи във всички линии. Целта ни е да се утвърдим като отбор във В група“, уточни наставникът. Той събра още вчера основната част на състава за първа тренировка. Същинската подготовка ще стартира до 10 юли.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...