Акценти
Начало / Икономика / Местят Уличката на цветята на ул. „Заменхов”?

Местят Уличката на цветята на ул. „Заменхов”?

На предстоящото заседание на Общински съвет – Плевен ще бъде разгледано предложение на кмета Георг Спартански за поставяне на преместваеми павилиони за цветя на ул. „Заменхов”. Според приложената схема, одобрена от главния архитект на Община Плевен,  се предвижда павилионите да бъдат групирани в две групи, всяка с по 10 броя павилиони на площ между ул. „Васил Левски“ и ул. „Дойран“ на мястото на съществувашия там паркинг в близост до Драматичния театър.

Те ще бъдат отдавани под наем за срок от 10 години за членове на Браншовия съюз на цветотърговците иIMG_7188план цветопроизводителите  към Браншова бизнес камара – Плевен. Отдаването под наем ще става чрез публично оповестен конкурс, който ще бъде проведен от назначена от кмета комисия.

При приемане на предложението от Общинския съвет това ще бъде нова Улица на цветята в Плевен. В началото на миналата година стана ясно, че сега съществуващата Улица на цветята в Плевен  трябва да бъде преместена, заради строеж, който ще се извърши в непосредствена близост до нея.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...