Акценти
Начало / Култура / Местят общинска галерия „Христо Бояджиев”

Местят общинска галерия „Христо Бояджиев”

На заседание на Общинския съвет през месец януари ще бъде внесено предложението  Общинска изложбена зала „Христо Бояджиев”, която се намира в сграда на ул. „Иван Вазов” 5, да бъде преместена в новооткрития арт център в Градската градина. Като в бюджета на Общината за тази година са заложени повече средства за издръжка на изложбената зала. Предвидено е закупуване на мултимедия, озвучителна техника, което да позволи използването на залата не само за изложби, но и за концерти, презентации.

На въпрос ще бъде ли запазено името на галерията, кметът проф. Димитър Стойков отговори, че няма причина това да не бъде направено  и ще бъде предложено на общинските съветници. Каква ще е съдбата на сградата, в която сега се помещава изложбената зала, не стана ясно. Това ще бъде обсъждано на по-следващ етап, обясни кметът.

Общо 1 млн. 546 хил. 600 лв. са средствата,  предвидените за развитие на културата в общинския бюджет за тази година. Те са със 131 400 лв. повече в сравнение с 2012-та. 15 000 лв. от тези средства са заложени за изработване на Стратегия за развитие на културата в Община Плевен. Разработването на стратегията ще бъде възложено на фирма, която трябва да бъде избрана с конкурс.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...