Акценти
Начало / Общество / Местният парламент реши за продажбата на две вили до язовирите в „Кайлъка“

Местният парламент реши за продажбата на две вили до язовирите в „Кайлъка“

Две предложения, свързани с продажба на масивни сгради в парк „Кайлъка“, разгледа по време на редовното си заседание Общински съвет – Плевен. Първото от тях бе за продажба на масивна двуетажна сграда, разположена на брега на големия язовир. Тя е със застроена площ 125 кв.м, построена през 1963 г.. Общото състояние на сградата е добро, но е необходим основен ремонт и иновации. Водопроводната и ел.инсталация се нуждаят от възстановяване, а част от дограмата е за подмяна. Ремонтът, стопанисването и поддръжката на вилата изискват средства, за които Община Плевен няма необходимия ресурс. За имота е изготвена пазарна оценка от лицензиран оценител на имоти, която възлиза на 136 000 лв. без ДДС. Община Плевен е собственик на недвижимия имот – частна общинска собственост.

Второто предложение е за продажба на масивна триетажна вилна сграда, която се намира на около 500 м. от дигата на язовира в парка. Общински съвет – Плевен е приел решение № 115/25.02.2016г. за продажба на имота, чрез публичен търг за цена от 399 000 лв. без ДДС. Обявявани са няколко публични търгове, на които не се е явил участник.

Имотът представлява масивна триетажна вилна сграда, построена през 1967г. Конструкцията на сградата е класическа със застроена площ 341 кв.м и РЗП 949 кв.м. Общото състояние на сградата е добро, но е необходим ремонт и иновации. Водопроводът и ел. инсталацията се нуждаят от частична промяна. Стаите и складът на първия етаж са за основен ремонт. За имота е изготвена нова пазарна оценка от оценител на имоти, която възлиза на 341 000 лв. без ДДС.

Без много дебати съветниците решиха вилите да бъдат обявени за продажба, като и за двете предложени своя глас „за“ дадоха по 23-ма старейшини. Обсъдена бе и идеята обяви за продажбата да бъдат пуснати в централни всекидневници, като надеждата е така цената на имотите да се повиши при продажбата.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...