Акценти
Начало / Образование / Месец на книгата провеждат в ОУ „Св. Климент Охридски“

Месец на книгата провеждат в ОУ „Св. Климент Охридски“

Днес официално беше даден старт на Месеца на книгата в ОУ „Св. Климент Охридски“, съобщават учебното заведение. Той се чества на две дати – 2 и 23 април, които са Международния ден на детската книга и Световния ден на книгата. Празниците ще продължат през целия месец в училището, като за целта е създаден кът с детски постери и творчество, посветени на книгата.

Днес от 11.30 часа в Актовата зала на училището деца от 3 и 4 клас се срещнаха с плевенската поетеса Валентина Атанасова. Уводни думи бяха произнесени от Ваня Иванова – библиотекар на училището, а Валентина Атанасова представи две от своите детски книжки – „Палавници“ и „Знайко-Опознайко“. Учениците слушаха с интерес и си пожелаха нови срещи с поетесата, разказват още от училището.

ОУ Св. Климент Охридски

В рамките на месеца на книгата ще се проведат и други мероприятия. Сред тях са посещение на РБ „Христо Смирненски“ по повод на 11 Маратон на четенето, среща на първите и втори класове с поетесата Витка Витанова, среща с поетесата Велина Ценкова, посещение на Читалище „Пробуда“, стартиране на дарителска кампания за подаряване на книги за училищната библиотека, състезание по граматика“Кривописанки-правописанки“ и Ден на отворените врати по класове.

ОУ Св. Климент Охридски 2

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...