Акценти
Начало / Общество / Меморандум за сътрудничество подписват днес БАН и Община Плевен

Меморандум за сътрудничество подписват днес БАН и Община Плевен

Тържествено подписване на Меморандума за сътрудничество между Българска академия на науките и Община Певен ще бъде подписан днес. Церемонията ще сесъстои в 13 часа в Актовата зала на Община Плевен. Подписи подспоразуметнието ще сложат Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Споразумението предвижда задълбочаване на сътрудничеството между институтите на БАН и местните власти, културните и образователните институции, бизнеса в региона, както и кандидатстването със съвместни проекти.

На церемонията ще присъстват още Ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Славчо Томов, д.м.н., както и проф. дфн Петър Петров, Главен координатор на Националната академична мрежа, членове на Събранието на академиците и член-кореспондентите (САЧК) и доц. Теодора Вълова, д.п., Координатор на Регионалния академичен център – Плевен (РАЦ).

Подписването на меморандума е част от програмата за отбелязване на 150-тата годишнина на Българската академия на науките и 45-тата годишнина от основаването на Медицински университет – Плевен, която ще продължи до 15 март с поредица от официални чествания и научни събития. В рамките на програмата е Денят на биомедицината, който ще се проведе на 1 март, петък в Медицински университет – Плевен.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...