Акценти
Начало / Любопитно / Межународен ден срещу тормоза в училище

Межународен ден срещу тормоза в училище

Всяка последна сряда на месец февруари се отбелязва Международният ден срещу тормоза в училище, познат още като Ден на розовата фланелка.

Всичко започва през 2007 г. с идеята на две момчета в Канада да застанат зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден ги раздават на всички в училището, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

Както си стоят във фоайето на училището и раздават тениските, изведнъж влиза момчето, тормозено заради цвета на своята. „Изглеждаше като че огромен товар падна от плещите му“, спомня си Травис Прайс.

По повод Международния ден срещу тормоза в училище Национална кампания „Да бъдеш Баща“ подкрепя инициативата под надслов „Мъже срещу тормоза: на нас ни пука за нашите деца“. Те призовават всички родители – особено мъжете – и всички учители – особено мъжете – да облекат или сложат нещо розово и се включат в инициатива в подкрепа на децата и срещу тормоза!

Национална кампания „Да бъдеш Баща“ води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...