Акценти
Начало / Спорт / Международни и чуждестранни киноложки изложби през почивните дни в Кайлъка

Международни и чуждестранни киноложки изложби през почивните дни в Кайлъка

куче

Българска републиканска федерация по кинология /БРФК/ организира в Плевен международни киноложки изложби, които ще се проведе на 26 и 27 в парк Кайлъка. Изложбите са с ранг CACIB, научихме от организаторите. Паралелно с международните  изложби, ще се проведат и две чуждестранни. В събота ще се проведе чуждестранната изложба, организирана от Азербайджан, а в неделя ще е чуждестранната изложба, с организатор Грузия.  Кучетата, които спечелят тези изложби, ще бъдат шампиони на съответната държава.

Съдии на състезанията ще са от Сърбия и България.

За участие в международната киноложка изложба са записани над 200 кучета, научихме от организатороти от БРФК..  Те ще се състезават в пет кръга – за двойка кучета, развъдна група, група на потомци, ще има още кръг за дете с куче, в който могат да участват деца от 7 до 13 г., и кръг за млад водач – за младежи от 13 до 17 г. Ще има и една специална група за професионални водачи над 18 г.

Победителите във всеки клас – междинен, открит, работен  и шампиони, получават титла САС. Кучетата, с две титли САС, получени на две изложби в една седмица, могат да вземат сертификат за титла Шампион на България. Същото е валидно и за кучета в клас млади – Млад Шампион на България

Международните киноложки изложби ще започнат в 10 часа в началото на централната алея в Кайлъка.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...