Акценти
Начало / Общество / Международният форум-изложение „Здраве, щастие, красота” започна днес в Плевен

Международният форум-изложение „Здраве, щастие, красота” започна днес в Плевен

От днес до 7 юни Плевен ще е домакин на Международния форум-изложение „Здраве, Щастие, Красота”. 16-тото издание на фестивала, посветен на здравословния начин на живот, се провежда за първи път в града ни, а мястото е МОЛ „Панорама”.

Съпътстващата програма на изложението започна със семинар на консултанта по здравословно хранене Линда Дудек.  В него тя разкрива как да си отгледаме супер-мозък, като поставим акцент върху правилните храни за по-добра памет. В медицинската си практика датчанката успешно третира дисбаланси на хормоните и мозъчната дейност на базата на балансиран хранителен режим.

В събота, от 13 часа Дудек ше даде практически насоки за храненето при децата.

Нидал Алгафари, първият топ лектор в програмата на МФИ „Здраве, Щастие, Красота”, ще представи своята книга „Боже, защо Господ лъже?” тази вечер от 18.30ч. В книгата си той споделя гледната си точка  за  десетте господни заповеди.

Психологът Еленко Ангелов ще води семинар на тема „Здравей, хубавей и младеней” утре, 6 юни, от 19 ч. В неделя той ще проведе целодневен практически тренинг за ораторско майсторство и сценично поведение. Началото е от 10 часа.

Една по-различна гледна точка за това „какво е щастие” ще представи пред аудиторията историкът и общественик проф. Андрей Пантев в неделя, 7 юни, от 13.30ч.

В програмата още е предвиден семир на македонката Марика Георгиоска, която ще говори за метода Сахаджа Йога към цялостно здраве в неделя от 10 ч.

Наред със семинарите и лекциите, организаторите са включили в програмата множество практики за физическото ни здраве – йога за деца и  за начинаещи с инструкторите от Йога Център Баланс, Даоска йога, Сакрална архитектура на тялото.

Особен акцент пада върху най-малките в събота следобед. Вихра Василева, позната ни от предаването „На кафе”, ще сътвори с децата „Неочаквани картини”. Началото е от 15.30 часа в събота.

Празникът продължава за децата със ЗдравоВкусно шоу – очакват ги игри, танци и песни и още изненади.

В трите дни на „Здраве, Щастие, Красота” с безплатен вход е изложителската част, която се намира на втория етаж в МОЛ „Панорама”.

Цялата програма може да откриете на  www.forumizlojenie.com

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...