Акценти
Начало / Общество / Международният фестивал на китарата ще се проведе тази седмица в Плевен
Фестивал на китарата Плевен 2017

Международният фестивал на китарата ще се проведе тази седмица в Плевен

От 28 ноември до 2 декември Плевен ще е домакин на четвъртото издание на Международния фестивал на китарата. Той ще бъде откри на 28 ноември, с концерт в читалище „Съгласие”, от 19 часа . Ще участват дуо Атанас Уркузунов – китара, и Мие Огура – флейта (Япония). В концерта още ще звучат изпълнения на китаристи от Дания, Гърция, България.

Още три концертни вечери са предвидени в рамките на фестивала. На 29 ноември, от 19 часа, на сцената на читалище „Съгласие” ще излезе китарен квартет „Еклис”, Франция. Китаристите Габриел Бианко, Бенджамин Валет, Аркаиц Шамбоне, Пиер Люлиевр за първи път ще гостуват в България и, според организаторите на фестивала, концертът им ще е събитие за културния живот в Плевен.

В петъчната вечер, 30 октомври, е Концертът на победителите. Заедно с Плевенска филхармония концерт, под диригентството на Константин Добройков, концерт  ще изнесат победителите от предишни издания на конкурса – Божана Павлова (България), Никола Монтела (Италия) и Никлас Йохансен (Дания).  Той ще е от 19 часа, в читалище „Съгласие”.

Също в петък под мотото „Всички заедно” в „Галакси боулинг” ще е концертът парти с участието на рок група „Атлас”, „Студио 84”, Dead memories и други. Началото е от 22 часа.

На 1 декември е концертът на полския китарист Марчин Диля, провъзгласен от „Уошингтън поуст“ за “един от най-надарените китаристи на планетата”. Началото е от 19 часа в читалище „Съгласие”.

Гала концертът на лауреатите от проведения конкурс по китара ще е на 2 декември, от 19 часа , в читалище „Съгласие”.

В рамките на Международния фестивал на китарата ще се проведат също майсторски класове, изложения, шоуруми.

Днес, от 11.30 часа, в алеята пред Панорама „Плевенска епопея 1877” НЧ “ Пробуда – 1990″, Българо – руски клуб “ Дружба“ при Сдружение „Евразия“ и Творческо обединение “ Зора“ канят плевенчани да отдадат почит на великия руски хирург и учен Николай Иванович Пирогов.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...