Акценти
Начало / Култура / Международният фестивал на китарата – Плевен`2020, ще се проведе онлайн

Международният фестивал на китарата – Плевен`2020, ще се проведе онлайн

За шести път Плевен организира  Международния фестивал на китарата. За първи път той ще се проведе изцяло онлайн чрез официалните профили на фестивала  във facebook, youtube, instagram и  twitter.

Както обичайно, фестивалът ще включва концертни вечери; международен конкурс в 4 жанрови категории, разделени на възрастови групи; майсторски класове; уебинари;  представяне на музикални продукти. Съпътстващото събитие ще е лятната музикална онлайн академия.

Международният конкурс ще се проведе изцяло онлайн в периода от 1 до 14 декември 2020г.

Конкурсните категории ще бъдат излъчени „на живо“, при излъчването на конкурсната категория, международно жури ще оценява участниците със специално създаден за целта софтуер.

Всеки участник изпраща предварително своите изпълнения, записани във видеоформат и спазвайки всички правила от регламента за съответната конкурсна категория, както и изискванията за запис на видео.

За всяка конкурсна категория ще бъде организиран и зрителски вот, който ще определи награда на публиката за всяка категория. 

По време на Шести международен фестивал на китарата ще бъдат организирани онлайн тематични вечери, в които ще се излъчат концерти с всички допуснати участници. Организаторите осигуряват безупречно качество на финалните видеа по отношение на звук, картина и презентация на участниците.

Повече за Международния фестивал на китарата – Плевен`2020, можете да намерите ТУК.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...