Акценти
Начало / Образование / Международна конференция за студенти и млади лекари започва днес в Медицинския

Международна конференция за студенти и млади лекари започва днес в Медицинския

Над 340 студенти-медици и млади лекари ще участват в ХІV Международната медицинска научна конференция, която от 10 до 15 октомври ще се проведе в Медицински университет – Плевен. Сред участниците има гости от Китай, Русия, Украйна, Ирландия, Словения, Турция и Полша. От Медицински университет – Плевен ще вземат участие 260 студенти и преподаватели, като има и представители от медицинските университети в София, Варна и Пловдив.

Научният форум ще премине под мотото „Отглеждайки нова епоха”, като акцент ще са най-новите постижения в областта на медицината и иновативните подходи в медицинското образование, наука и практика.

В рамките на конференцията ще се проведе Есенно училище по иновации в медицината и семинар „Високотехнологична медицина и опитът на Медицински университет – Плевен“. Предвидена е работна среща „Лапароскопски методи в хирургията, акушерството и гинекологията“, в хода на която младите учени ще упражнят своите лапароскопски умения на бокс-тренажор и виртуален симулатор.

Официалната церемония по откриването на конференцията е на 11 октомври, вторник, от 16.00 ч със специален гост проф. д-р Робърт Холоуей, д.м.н. от Института по роботика към Болница Флорида, САЩ, Доктор хонорис кауза на МУ-Плевен, който ще изнесе академична лекция на младежката аудитория.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...