Акценти
Начало / Икономика / Международна асамблея на Балканската федерация на пчеларските съюзи ще се проведе в Плевен

Международна асамблея на Балканската федерация на пчеларските съюзи ще се проведе в Плевен

Международна асамблея, с научна конференция, на Балканската федерация на пчеларските съюзи  ще се проведе в Плевен в рамките на  XV Международно изложение „Пчеларство Плевен 2017”, което ще се проведе от 9 до 12 февруари в Плевен. Изложението се организира от „Партнерс експо“ ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен .

Участие ще вземат  166 фирми, пчелари и организации от страната, Европа и Азия, представящи последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.), опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, медоносна растителност – фиданки и семена, финансиращи и консултантски организации, високопроходима техника, ремаркета и фургони. На изложението се конкурират три от най-големите европейски фирми с конвейрни линии за екстракция на меда.

По традиция изложението е съпроводено от съпътстваща програма, включваща презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството, с посещение на образцови пчелини. Лектори от Германия, Италия, Австрия, Полша, Сърбия, Румъния, Русия и България ще представят пред българските пчелари и гости новости, тенденции и аспекти в бранша.

По традиция ще бъде връчена Голямата награда на Партнерс експо, осигурена от Областна администрация Плевен – плакет „Крило на успеха“ за „Новаторство в пчеларството“.  Призове се присъждат и за научна публикация, специализирана литература, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението, най-проспериращ млад пчелар за 2016 година (съвместен конкурс с фондация „Еврика”).

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...