Начало / Общество / Международен фестивал на китарата ще се проведе през ноември в Плевен

Международен фестивал на китарата ще се проведе през ноември в Плевен

От  25  до 30 ноември в града ни ще се проведе Международен фестивал на китарата – Плевен 2015. Организатори на събитието са сдружение „Изкуството до мен“ и читалище „ЛИК- 1959“. Официалното откриване на Международния фестивал на китарата ще се проведе с участието на Боян Пойчев – китара, Елеонора Цветанова – флейта, Людмила Резайкина – пиано, Перкусионен ансамбъл “Акцент” с художествен ръководител Симеон Серафимов, Танцов ансамбъл при НУИ „П.Пипков” – Плевен с преподавател Танужка Арабаджиева. То ще бъде на 25 ноември от 19 часа в зала „Божко Шойков” при НИУ „П.Пипков”.

На 26 ноември на същото място и по същото време ще се състои концерт на Зоран Анич – китара, представяне на пиеси от композитора Росен Балкански, с участието на Катрин Бояджиева – китара, Христо Нейчев – китара и Христо Йорданов – китара.

Поради големия интерес, концертът на група „ДЕЛ ПАДРЕ“ ще се състои в ДКТ „Иван Радоев“ на 27 ноември от 19:00 часа. На 28 ноември изявите ще продължат в зала „Божко Шойков” от 19 часа с концерт на Георги Василев – китара, Боян Дойчев – китара, трио в състав Стела Динкова, Георги Василев и Боян Дойчев. На 29 ноември от 19 часа на същото място ще се проведе Гала концерт с победителите във фестивала и ще бъдат връчени наградите.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...