Начало / Култура / Международен фестивал на китарата откриват тази седмица в Плевен

Международен фестивал на китарата откриват тази седмица в Плевен

Културният календар за тази седмица в Плевен включва музикален фестивал, изложби и представяне на книги.

На 25 ноември, сряда, от 15:30 часа в Регионалния исторически музей ще се проведе пресконференция за представяне на Сборник от научната сесия, посветена на 150-годишнината от рождението на акад. Юрдан Трифонов. Същия ден, от 19 часа, в зала „Божко Шойков” – НУИ „П. Пипков” ще се състои откриването на Първи международен фестивал на китарата – Плевен 2015.

В програмата на фестивала са включени няколко концерта. На 26 ноември, четвърътк, от 19 часа в зала „Божко Шойков” концерт ще изнесе Зоран Анич. На 27 ноември, петък, от 19часа в Драматичния театър е концертът на бандата „Дел Падре”. На 28 ноември, събота, отново от 19 часа в зала „Божко Шойков”, е концертът на триото Стела Динкова, Боян Дойчев и Георги Василев. Гала концертът на победителите от конкурса ще е на 29 ноември, неделя, от 19 часа в зала „Божко Шойков”.

Входът за всички концерти от фестивала е свободен!

За 26 ноември, четвъртък,  програмата предвижда представяне на бургаската поетеса Светла Гунчева от  16:30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев”, а от 17:30 часа в Арт център – Плевен ще се състои откриване на Международна детска изложба „Лидице”, съвместно с Чешки център – София.

В последния работен ден от седмицата – на 27 ноември, плевенчани ще имат възможност да присъстват на представянето на книгата „Детство без сълзи“ с автор Александър Миланов. То ще се състои в ХГ „Дарение Светлин Русев” от 16:00 часа. Книгата е сборник с разкази за деца, които растат без родители или прекарват част от детството си в поправителни училища.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...