Начало / Здравеопазване / Медици от УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ спасиха живота на млада жена, след тежко отравяне

Медици от УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ спасиха живота на млада жена, след тежко отравяне

Екипи на Спешно отделение, Клиника по токсикология  и Клиника по нефрология и диализа спасиха от сигурна смърт тежкоотровена млада жена от Горнооряховско. Това съобщи проф. д-р Васил Тодоров, дмн, Началник на Клиника по нефрология и диализа, където и досега се лекува пострадалата около 40-годишна жена.

Тя постъпва в Спешно отделение на 29 януари в изключително тежко състояние, докарана от родния си край по спешност. Жената е с много тежка комбинирана интоксикация вследствие на употребен антифриз и медикаменти. Приета е в Спешното отделение в безсъзнание , откъдето е насочена към Клиниката по токсикология, но заради изключително лошите й показатели се налага освен консервативно лечение да се извърши по спешност извънтелесно очистване на кръвта чрез хемоперфузия и хемодиализа, което се прави в Клиниката по нефрология и диализа.

Жената е изведена от тежкото състояние, възстановява съзнание и нормални физиологични функции, животът й е спасен. В момента лечението й продължава в Клиниката по нефрология заради последвалата от отравянето остра бъбречна недостатъчност

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...