Начало / Образование / Медицински университет – Плевен обяви прием платено обучение

Медицински университет – Плевен обяви прием платено обучение

За поредна година обявява места за платено обучение по специалност „Медицина” и за бакалавърските програми на факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и медицинския колеж.

За специалност „Медицина” местата за прием платено обучение са 30; в професионално направление „Здравни грижи” – местата за специалност „Медицинска сестра” са 5; за „Акушерка” – 3; за „Медицински лаборант” – 2; а за „Помощник-фармацевт” – 5. В професионално направление „Обществено здраве” местата за платен прием по специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” са 3, а за „Социални дейности” – 1 място.

За обявените места за платен прием могат да кандидатстват кандидат-студентите, положили успешно съответните приемни изпити във висшето училище в Плевен, но неприети на класиранията за държавна поръчка, , както и такива, положили успешно изпит за същите специалности в друг медицински вуз и представили служебна бележка. При равен бал, в класирането на приетите за обучение срещу заплащане, предимство ще имат тези кандидати, които са положили успешно конкурсните изпити в МУ-Плевен.

Срокът за подаване на документи за прием платено обучение в МУ-Плевен е от 24 до 27 август в Учебен отдел на Ректората.

Първо класиране на новоприетите студенти за обучение срещу заплащане ще бъде обявено на 28 август 2015 г, а записване ще се извършва по факултети от 31 август до 3 септември.

На сайта на медицинския университет – Плевен е качена подробна информация за обявения прием платено обучение в унивреститета, за изискванията към кандидатите, за размера на годишните такси за обучение, за сроковете за подаване на кандидатстудентски документи, както и за класирането и записването на новоприетите студенти.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...