Акценти
Начало / Образование / Медицински университет – Плевен е домакин на честванията по повод 15-годишнината от основаването на Националното представителство на студентските съвети в България

Медицински университет – Плевен е домакин на честванията по повод 15-годишнината от основаването на Националното представителство на студентските съвети в България

Медицински университет

Честванията, посветени на 15-годишнината от основаването на Националното представителство на студентските съвети в България (НПСС), ще започнат утре, 26 март, когато в Плевен ще пристигнат представителите на висшите училища в страната.

Тържественото Общо събрание на НПСС ще се състои на  27 март , от 17.00 ч в ДКТ „Иван Радоев” – Плевен. Официални гости ще бъдат представители на Министерски съвет, на общинската администрация в Плевен, ректора на МУ-Плевен и на други висши училища, както и бивши и настоящи членове на НПСС, информира Велина Дукова, експерт в Медицински университет – Плевен.

На следващия ден в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център при МУ-Плевен ще се проведе заседание на НПСС. В късния следобед в Комплекс „Атлетико” ще се състои благотворителен спортен турнир, средствата от който ще се използват за стипендиантската програма на НПСС. На 29 март гостите от студентските съвети ще имат възможност да се включат в туристически тур на историческите забележителности на град Плевен.

Националното представителство на студентските съвети в България е единственият законоустановен национален орган за защита на общите права и интереси на студентите и докторантите. Състои от председателите или делегирани представители н астудентските съвети от всички висши училища в България.

Основен приоритет на НПСС е изграждането и поддържането на активен диалог с държавните институции, отговарящи за политиката по отношение на висшето образование в страната, и в частност с Министерството на образованието и науката, с парламентарните комисии по образование и наука, с Министерство на физическото възпитание и спорта, Националната агенция за оценяване и акредитация, Съвета на ректорите и др. Целта е позицията на студентската общност да бъде заявявана ясно и категорично чрез различни форми на дебат в обществото по проблемите на академизма.

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...