Акценти
Начало / Образование / Медицинският университет в Плевен стартира кандидатстудентска кампания

Медицинският университет в Плевен стартира кандидатстудентска кампания

За поредна година Медицинският университет в Плевен стартира кандидатстудентската си кампания с провеждането на съботно-неделни подготвителни курсове по биология и химия, информират от там. Те ще започнат от 9 януари. От миналата висшето училище въведе промени в съдържанието и формата на конкурсните изпити по биология и химия за специалност „Медицина“, преминавайки от развиване на тема към тестовата форма на проверка на знанията. Тази година ръководството ще продължи работата в тази посока с доразвиване на промените специално за изпита по химия. Вече е разработен нов сборник с тестове върху теоретичния материал по химия, който ще бъде на разположение на зрелостниците от месец февруари.

През 2015 година, по време на инициативата „Университетът гостува в училище“ в елитните гимназии в Плевен и по-големите градове в Северна България, представителите на висшето училище получиха положителна оценка от страна на преподавателите и зрелостниците относно промяната на формата на изпитите по биология и химия за специалност „Медицина“. В тази стъпка те виждат стремеж на университета да търси и насърчава мислещи млади хора, прекратявайки практиката на механичното възпроизвеждане на учебния материал чрез развиване на теми. През тази година МУ-Плевен, съвместно със Студентски съвет и АСМБ – клон Плевен, ще разшири обсега на инициативата „Университетът гостува в училище“ с по-голям брой градове, повече посетени гимназии и проведени срещи-разговори с ученици в последните класове на обучение. Тази година инициативата ще се проведе по-рано – от 15 до 26 февруари, преди участието на представители на висшето училище в борси и изложения на образованието в по-големите градове на страната.

Желаещите да кандидатстват „Медицина“ все още могат да подадат заявления за записване в курсовете на място или по електронен път до 8 януари, като на сайта на висшето училище могат да намерят указания за начина на плащане и подаването на документите. Занятията се провеждат от преподаватели по биология и химия на МУ-Плевен всяка събота и неделя за 10 поредни седмици до 13 март. Всеки курс включва 60 академични часа по съответната дисциплина, а цената се запазва непроменена и тази година – 320 лв. на курс или 640 лв. за двата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...