Акценти
Начало / Образование / Медицинският университет в Плевен от днес е домакин на юбилейна научна конференция с международно участие

Медицинският университет в Плевен от днес е домакин на юбилейна научна конференция с международно участие

От днес в Медицинския университет в Плевен ще започне Юбилейна научна конференция с международно участие „Общественоздравна политика и практика”, информират от учебното заведение. Откриването ще е на 1 октомври от 13.00 часа в зала „АмброазПаре” в Телекомуникационния ендоскопски център на университета, като конференцията е посветена на десетата годишнина от създаването на Факултет „Обществено здраве”. Почетен председател е ректорът на университета – проф. д-р Славчо Томов, а доц. д-р Силвия Янкуловска – декан на факултета, е председател на организационния комитет на форума.
В продължение на три дни ще бъдат представени доклади и постери научени от Германия, Белгия, Сърбия, Турция, Русия, както и от медицинските университети и болнични заведения в страната. Заявени са 67 доклада и 33 постера в различни научни направления.
Сред гостите се отличават имената на изявени учени като проф. Улрих Лазер от факултет „Здравни науки“ на университета в Билефелд, Германия и проф. Крис Гастманс – президент на Европейската асоциация на центровете по медицинска етика. Ще бъде представен доклад и на проф. Весна Миканович – президент на Асоциацията на училищата по обществено здраве в Европейския регион от 2013-та до 2015-та година.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...