Акценти
Начало / Образование / Медицинският провежда кампания „Успяваме заедно” в над 150 училища

Медицинският провежда кампания „Успяваме заедно” в над 150 училища

В над 150 гимназии в Северна България Медицински университет – Плевен ще проведе кандидатстудентска кампания под мотото „Успяваме заедно”. Тя се организира за поредна година и целта е бъдещите кандидат-студенти да получат възможността да се срещнат и разговарят с преподаватели и студенти от висшето училище. При посещенията си те ще ги запознаят с конкурентните предимства на високотехнологичното обучение и с богатия академичен живот, който ги очаква като студенти на Медицински университет-Плевен.

Инициативата ще завърши с отваряне на вратите на висшето училище на 1 март в Деня на кандидат-студента, в който гимназистите ще бъдат посрещнати от най-изявените преподаватели от всички факултети за 2017 година.

За първа година Медицински университет – Плевен ще проведе изнесени предварителни изпити за бакалавърските си специалности. В градовете Монтана и Видин кандидат-студентите ще имат възможност да се явят на тест по биология за 9 специалности на висшето училище. Първият изнесен изпит ще се проведе в град Монтана на 24 февруари, а приемането на заявления за участие ще става по електронна поща в периода 14-21 февруари. Вторият изнесен изпит е във Видин на 10 март, а срокът за подаване на документи е 1-7 март.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...