Начало / Общество / Медицинският и най-голямото читалище в Плевен сключиха договор за сътрудничество

Медицинският и най-голямото читалище в Плевен сключиха договор за сътрудничество

Медицински университет-Плевен сключи договор за сътрудничество и съвместна дейност с  НЧ „Съгласие 1869“, съобщиха от висшето училище.
Това ще даде възможност на  студентите на Медицинския да ползват безвъзмездно читалня в библиотеката на Читалището с безплатна интернет връзка с цел самоподготовка. Освет това студентите ще могат да ползват услугите на библиотеката на Читалището с 50% отстъпка от цената на годишните абонаментни карти.
Сключеният договор дава възможност МУ-Плевен да ползва концертната зала „Емил Димитров“ за провеждане на свои тържествени и празнични събития, а от своя страна висшето училище ще промотира читалищните мероприятия  сред академичната среда. МУ-Плевен и Читалище „Съгласие 1869“ ще организират съвместни събития между студенти и преподоватали и читалищния екип
Важен момент от договора е, че МУ-Плевен ще дигитализира част от библиотечния фонд на Читалището, а то ще предоставя на студентите достъп до собствената си база данни срещу абонамент за ползване на библиотеката на преференциална цена.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...