Акценти
Начало / Образование / Медицина и компютри са най-желаните специалности сред чуждестранните кандидат-студенти у нас

Медицина и компютри са най-желаните специалности сред чуждестранните кандидат-студенти у нас

Медицинските специалности и компютърните науки продължават да са най-желаните сред гражданите на Балканите, Молдова и Украйна, които искат да следват в България. Това стана ясно по време на информационната кампания за прием в държавните ни висши училища, която обхвана шест държави.

Три групи от експерти разясняваха реда, условията и възможностите, които България предоставя за обучение в университетите. Първата група посети българските общности в Молдова и Украйна, втората – Македония, Албания и Косово, а третата – българите в Западните покрайнини (Република Сърбия). За първи път през тази година се организира информационна кампания за нашите сънародници от Одеса.

В кампанията се включиха експерти от МОН, представители на Държавната агенция за българите в чужбина, както и на самите висши училища. Те  консултираха кандидат-студентите и техните родители и предоставиха практическа информация за провеждане на писмения конкурсен изпит. Представителите на Държавната агенция за българите в чужбина осведомиха сънародниците ни за реда и условията за придобиване на документ за български произход.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...