Акценти
Начало / Политика / Меглена Кунева: Сигурността на всеки български гражданин – това е дневният ред на обществото

Меглена Кунева: Сигурността на всеки български гражданин – това е дневният ред на обществото

Аз няма да позволя да се измести дневният ред на обществото, а именно сигурността и бъдещето на всеки български гражданин. Изумена съм, че сега всички изчисляват как ще се измени политическото пространство, а не сигурността на българския гражданин. Аз не искам да изгубим този ъгъл и това е призмата, през която ще оценяваме всяка една ситуация. Така лидерът на партия „Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира пред журналисти опита за покушение върху Ахмет Доган в събота по време на националната конференция на ДПС.

„Видях български гражданин, политик да бъде заплашван с пистолет в центъра на София, в охранявано помещение, пред очите на нашите деца, родители, на всеки българаски гражданин. Случилото се е много точна проба можем ли да обясним ситуацията, в която живеем”, коментира Кунева.

Тя заяви, че в този случай трябва ясна реакция от страна на правителството и от страна на партиите.

Опитът да се придаде фарсов характер на случилото се няма да помогне нито пред българското общество, още по-малко пред света, изказа позиция и Найден Зеленогорски, член на националното ръководство на партия „Движение България на гражданите”.

Меглена Кунева допълни още, че е много важно да има реакция от страна на политическите лидери на смисъла на доклада на Ахмет Доган.

Според нея в България вече не говорим за емиграция, а за евакуация. Защото хората се евакуират от липсата на сигурност и честност  във всяка една сфера. Безработните стават все повече в България . Притокът на постъпления в българската хазна става все по-малък, сигурността по улиците за всеки български гражданин става все по-ниска. Здравеопазването и образованието се сриват.

Меглена Кунева е в Плевен, за да представи книгата си  „Без дребен шрифт“, която е резултат от работата й като еврокомисар, отговарящ за защита на потребителите. Представянето е от 15.30 часа в галерия „Колекция дарение Светлин Русев“.

В 17.30 ч. в читалище „Светлина“ в град Червен бряг започва срещата на лидера и екипа на „Движение България на гражданите“ с обществеността на Червен бряг.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...