Акценти
Начало / Образование / МГ „Гео Милев” организира Очно-задочна математическа школа за четвъртокласници

МГ „Гео Милев” организира Очно-задочна математическа школа за четвъртокласници

2455_4

Математическата гимназия „Гео Милев” организира традиционно Очно-задочна математическа школа за талантливи плевенски четвъртокласници, информират от училището. Тя ще се проведе в два кръга – един задочен и един очен. В задочния кръг на участниците се предоставя четиво, съдържащо решени задачи (илюстриращи дадена тема или идея), задачи за упражнение по темата, примерен тест за упражнение и конкурсни задачи. Решенията на конкурсните задачи от задочния кръг могат да бъдат изпратени или донесени в МГ„Гео Милев” до 30 април 2014 г. Учениците, които най-добре са решили и описали конкурсните задачи от задочния кръг, ще бъдат допуснати до очния кръг.

Очният кръг ще се проведе на 3 юни 2014 г. Състезателната тема ще включва: мини-тест от 5 въпроса с избираем отговор, подобни на тези в „Примерен тест за упражнение” от четивото, и още три задачи за подробно решение, една от които по темата, разгледана в четивото от задочния кръг. Най-добре представилите се четвъртокласници ще бъдат наблюдавани и подпомагани в развитието си от учителите по математика от Математическата гимназия.

Само решенията на конкурсните задачи, оформени на листове, трябва да бъдат изпратени (или донесени) до 30 април на адрес: Математическа гимназия „ Гео Милев”, жк. „Сторгозия”, гр. Плевен, п.к. 5802. Трябва да бъдат посочени трите имена, домашен адрес и телефон за връзка.

Повече информация за Школата може да бъде открита на сайта на Математическата гимназия.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...