Начало / Общество / МВР – Плевен: Всички факти около тежката катастрофа край Плевен са представени открито

МВР – Плевен: Всички факти около тежката катастрофа край Плевен са представени открито

Във връзка с възникналото  тежко пътнотранспортно произшествие на третокласен път от село Згалево за село Гривица в област Плевен и предприетите последващи действия за установяването на всички обстоятелства и факти около инцидента, уточняваме, че МВР открито представя фактите и обстоятелствата около инцидента. Не е допуснато забавяне или скриване на информация по случая. Това съобщиха от Пресцентъра на ОД на МВР – Плевен.

Фактите са следните: още на 1 октомври данни за катастрофата са публикувани в сайта на МВР. Местопроизшествието незабавно е посетено от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен. Извършен е оглед в присъствието на следовател при окръжната прокуратура. Уведомен е дежурен прокурор при Окръжна прокуратура – Плевен. Образувано е следствено дело.

На 2 октомври данните са поместени и в бюлетина на ОДМВР-Плевен, достъпен за всички медии и широката общественост, като в информацията се посочват предприетите действия от полиция и прокуратура и образуването на следствено дело по случая.

Същия ден всички пострадали са посетени в болничното заведение от ръководството на ОДМВР – Плевен. Предоставен е телефон за пряка връзка и получаване на информация за хода на разследването. На 2 и 3 октомври са дадени и официални изявления пред медиите от директора на ГДНП, директора на ОДМВР – Плевен и говорителя на Окръжна прокуратура – Плевен.

Стремежът е за максимално предоставяне на информация и прозрачност по воденото разследване при стриктно спазване на законовите изисквания за това, както и осигуряване на справедлив процес чрез ефективни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, надлежно изброени от закона.

Прочетете също:

Бислимов отново поема футболния „Спартак“

Красимир Бислимов е новият старши треньор на мъжкия футболен отбор на Спартак (Плевен). Той заменя ...