Начало / Общество / МВР към Община Червен бряг: Няма да има бежански лагер в Телиш

МВР към Община Червен бряг: Няма да има бежански лагер в Телиш

Красимир Ципов – зам. – министър на МВР уверява гражданите на Община Червен бряг, че няма да има бежански лагери на територията на старите военни поделения в с. Телиш.

Преди броени минути в разговор по телефона Красимир Ципов увери общинското ръководство, че изтеклата информация в медийното пространство е интерпретирана грешно и на този етап от време не се обмисля настаняване на бежанци в старите поделения на с. Телиш.

Ципов вярва, че предстоящите президентски избори и претендентите за поста, няма да всяват смут в обществото с най – болната тема на телишчани – бежанците. Също така напомни, че подобни намерения, за откриване на бежански лагери в с. Телиш е имало през 2013 година и подобен проект в ден днешен изобщо не е обсъждан.

По – рано днес Община Червен бряг излезе и с официално становище, в което се обявява против подобни спекулации и настанява на хора с подобен произход.

Представителите на министерството на вътрешните работи по покана на Община Червен бряг са готови да се срещнат с жителите на Община Червен бряг след редовоното провеждане на президенските избори, за да има спокойствие у тях.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...