Начало / Крими / МВР и ДАНС с операция срещу каналджийството и нарушаването на изборните права в цялата страна

МВР и ДАНС с операция срещу каналджийството и нарушаването на изборните права в цялата страна

Съвместна операция на МВР и ДАНС под ръководството на прокуратурата се проведе в цялата страна, информират от пресцентъра на МВР. През изминалото денонощие са установени 495 незаконно пребиваващи чужденци, задържани са 16 души за каналджийство, предприети са действия срещу 525 лица за престъпления, свързани с политическите права на гражданите. Задържани са и 27 лица, обявени за общодържавно издирване.

Операцията е била насочена за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци, лица, съпричастни към каналджийска дейност и лица, съпричастни към престъпления, свързани с политическите права на гражданите.

В нея са се включили общо 2749 полицейски служители от столичната и всички областни дирекции на МВР. Проверени са общо 2 895 обекта, 12 820 лица и 5 987 моторни превозни средства. Образувани са общо 53 досъдебни производства, от които 9 за престъпления против политическите права на гражданите. Съставени са 553 акта за установени административни нарушения. Издадени са 399 предупредителни протокола.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...