Акценти
Начало / Общество / Мая Манолова: Нека плевенчани подкрепят своите пенсионери

Мая Манолова: Нека плевенчани подкрепят своите пенсионери

Кампанията „Великден за всеки“ вече е в разгара си. Това сподели омбудсманът на Република България Мая Манолова при посещението си в Плевен. Инициативата тръгна точно от Плевен при предишното й посещение, а към днешна дата са събрани над 260 000 лева, посочи Манолова. За област Плевен събраната сума към момента е 14 000 лева, като за град Плевен тя е едва 4 130 лева. Най-голяма е събраната сума в община Искър – 5 000 лева.

„Надявам се, че посещението днес в Плевен ще стимулира и гражданите, и фирмите. Мисля, че фирмата, която дари за Дома за медико-социални грижи за деца в Плевен, е един добър пример за социална чувствителност. Отправям призив към хората с по-високи доходи, хората с добри сърца, към бизнеса в Плевен да дарят съобразно своите възможности, защото всеки 1 лев, който е събран за Плевен, ще се върне обратно в града, за да бъде подкрепен още един пенсионер за празника.

Даренията са на стойност от 2 лева до 32 000 лева, като всеки дарява спрямо своите възможности, уточни Мая Манолова. „Нека плевенчани подкрепят своите пенсионери“, апелира отново омбудсманът.

В края на кампанията ще бъде публикуван списък на дарителите, така че ще стане ясно кои са те. Очаквам по-активно да се включат кметове, депутати, политици, хора, които получават високи доходи и са на високи позиции, каза още омбудсманът. „Нека да погледнем от човешката страна на възрастните хора, които имат нужда от нашата съпричастност и подкрепа. Още има време да им направим един жест“, каза омбудсманът.

Средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст /БЧК/.

IBAN:BG03BUIB98885029906100

Банков код: BUIBBGSF

Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...