Акценти
Начало / Крими / Мащабна акция за незаконни цигари и тютюн проведоха местните полицаи

Мащабна акция за незаконни цигари и тютюн проведоха местните полицаи

тютюн

През почивните дни служители от Второ РУП – Плевен проведоха мащабна акция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол. На 10 април в района на пазара в Плевен са установени 32-годишна, 40-годишна, 39-годишен, 27-годишна и 35-годишна с 10.700 кг насипен тютюн. На следващия ден от улични търговци на същия пазар са иззети 800 грама насипен тютюн. Нарушителите са четири жени от село Буковлък – 31-годишна, 36-годишна, 27-годишна и 26-годишна. На 12 април отново на пазара са установени 60-годишна, 51-годишна и 35-годишен от село Буковлък, с 1.700 кг насипен тютюн, разпределен в пликове и 6 кутии с цигари без бандерол. На 13 април на пазара са засечени 53-годишна, 26-годишна, 31-годишна и 18-годишен, и четиримата от село Буковлък с 18.700 кг насипен тютюн. Само в едната търговка – 31-годишната, са намерени 11.300 кг тютюн в сезален чувал. Съставени са актове за нарушения по Наредба № 14 на Община Плевен.

На 9 април от 8:30 часа до 13 часа при извършена проверка в град Тръстеник в 36-годишен от село Буковлък е намерен плик с 210 грама насипен тютюн. Тютюнът е предаден с протокол за доброволно предаване, информират от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. На същата дата около 10.45 часа в град Искър в хода на специализирана операция в складово помещение на търговски обект са намерени 4 стека с цигари без акцизен бандерол от марката „Призидент”. Цигарите са предадени с протокол за доброволно предаване от 46-годишна местна жителка, която работи като продавач-консултант в обекта. Жената е заявила, че цигарите са нейна собственост и са предназначени за лично ползване. По случая е образувано е бързо полицейско производство, а работа продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...