Акценти
Начало / Икономика / Мащабен проект за рехабилитация на улици в Кнежа получи одобрение

Мащабен проект за рехабилитация на улици в Кнежа получи одобрение

Пореден мащабен проект на Община Кнежа е одобрен за финансиране от „Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., съобщиха от общинската администрация.
На церемония вчера в Гранитната зала в Министерски съвет, в присъствието на премиера Борисов, кметът на Кнежа Илийчо Лачовски и Изпълнителният директор на Фонда – Живко Живков, са подписали Договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на 1 433 987. лв. Средствата ще се използват за рехабилитация на уличната мрежа на гр. Кнежа след извършени ремонти на канализационната система.

В проекта е заложено асфалтиране на улиците: „Ракитин“, „Юрий Гагарин“, „23-ти септември“ – в участъка от ул. „Марин Боев“ до ул. „Ракитин“, „Цанко Церковски“ – в участъка от ул. „Марин Боев“ до ул. „Ангел Кънчев“, „Александър Стамболийски“ в участъка от ул. „Марин Боев“ до ул. „Опълченска“ и ул. „Огнян Михайлов“ в участъка от ул. „Баба Тонка“ до ул. „Йоан Екзарх“. Включените в проекта улици са част от пътни артерии с голямо значение за комуникациите и достъпността в общинския център, което налага и необходимостта от тяхната реконструкция и рехабилитация. По проекта е предвидено  извършване на строително-ремонтни дейности по направа на нова пътна настилка, включително пътна основа, монтаж на нови бордюри и изграждане на тротоари. Включените улици са с подменени водопроводи и изградена канализационна система, което гарантира устойчивост и подобряване на уличната мрежа. Това от своя страна, ще надгради и увеличи ефекта от вече извършените ВиК дейности, като подобри трайно качеството на настилката, бордюрите и тротоарите, както и условията за придвижване на населението и гостите на града.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...