Начало / Общество / Махнаха част от старите пейки и кошчета около Каскадата

Махнаха част от старите пейки и кошчета около Каскадата

Част от старите пейки и кошчета за отпадъци около Водната каскада в центъра на Плевен вече са премахнати. Тук-там са останали само купчинки отпадъци, които ще бъдат почистени. На мястото на старите съоръжения в най-скоро време ще бъдат монтирани нови 32 пейки и 30 бетонови кошчета.

Подмяната стана възможна след като Община Плевен спечели проекта „Воден комплекс – красота и уникалност в центъра на град Плевен”, финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда”. Проектът – както за пейките, така и за кошчетата, е съгласуван с ръководителя на екипа по проекта за обновяване и модернизация на градската среда в централната част на Плевен арх. Красимир Попов.

За днес беше предвидено да се демонтират съоръженията в пространството между Художествена галерия „Дарение Светлин Русев” и Военния клуб, но в момента там има инициатива по повод стартиралата днес Световна седмица на кърменето. След като организаторите потвърдиха, че имат официално разрешение от Община Плевен за провеждане на срещата, вдигането на старите пейки беше отложено за следващ ден.

Що се отнася до това кога около Водната каскада ще бъдат сложени новите пейки и кошчета, срокът е един месец. Но от местната администрация коментираха, че на практика монтажът ще приключи в много по-кратки срокове и плевенчани скоро ще отпочиват в по-приветлива и комфортна обстановка.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...