Акценти
Начало / Крими / Матурите през август-септември ще се проведат на модули

Матурите през август-септември ще се проведат на модули

От Министерството на образованието и науката съобщиха, че тази година държавните зрелостни изпити на предстоящата през август-септември сесия ще се проведат на модули. Новите промени са направени за по точната организация и сигурност срещу подсказване и преписване.

Провеждането на матурите на модули няма да се отрази върху формата и съдържанието на изпита. Зрелостниците ще получават изпитния вариант на части и ще разполагат с определено време за работа върху всяка от частите. След изтичане на определеното време, те ще затварят в плик съответната част и няма да имат възможност да се връщат и да работят повече върху нея. Учениците ще имат право да излизат от изпитната зала след приключване на работата върху съответната част. В случай, че зрелостник напусне сградата, не се допуска обратно в нея до края на изпитния ден.

Досега заявления за участие в предстоящата сесия на държавните зрелостни изпити в страната са подали 8383 зрелостници. Само в област Плевен подадените заявления са 434. До 26 август те трябва да получат служебните си бележки, че са допуснати до матури.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...