Акценти
Начало / Образование / Математиците на ОУ „Максим Горки“ – Левски с нови успехи

Математиците на ОУ „Максим Горки“ – Левски с нови успехи

DSCN3642математическо състезание награди

Иван Иванов от IV б клас на  ОУ „Максим Горки“ – Левски, спечели сребърен медал и грамота на Международния математически турнир „Математика без граници“.

Това е поредно отличие за младия математик, който съвсем наскоро спечели златен медал от Великденското математическо състезание,  организирано от СОУ,,Иван Вазов“ и Съюза на математиците в България –  секция ,,Плевен – Център”.  На челните места в това състезание се класираха още Иван  Кирков – IV,,А“ клас – сребърен медал и грамота, Светослава  Савова – II,,Б“ клас – бронзов медал и грамота, и Мирослава Кирова – VI ,,Б“ клас – бронзов медал и грамота.

PENTAX Image

Отлично се представиха учениците на ОУ „Максим Горки” и в Националния кръг на състезанието по информационни технологии „ИТ Знайко“, който се проведе от 24 до 26 април в село Рибарица.   С проектите си Любена Георгиева от II клас и Анастас Досев от III клас спечелиха грамоти. Работата  на Любена Георгиева е отличена в категорията за оригинална идея, съобщават от училището.

 Малките знайковци и техните родители са  се включили и в инициативите  за  подкрепа и  популяризиране на българския фолклор.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...