Акценти
Начало / Образование / Математикът Любен Личев завоюва сребърен медал за Националния отбор на България от Международна олимпиада

Математикът Любен Личев завоюва сребърен медал за Националния отбор на България от Международна олимпиада

Любен Личев

Любен Личев от Математическата гимназия „Гео Милев” в Плевен завоюва сребърен медал за Националния отбор на България от Международна олимпиада по математика, информират от пресцентъра на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки, цитирани от Агенция „Фокус”. Отборът по математика на страната ни завоюва общо 4 медала и 2 почетни грамоти. Състезанието се проведе в  Кейптаун, Южна Африка, от 3 до 13 юли 2014 г. Участниците от България са завоювали три сребърни и един бронзов медал, както и две почетни грамоти. Със сребърни медали са отличени още Виктор Радивчев (МГ Варна) и Нгуен Чи Зунг (СМГ), бронзов медал спечели Павлена Ненова (СМГ), а почетни грамоти получиха Станислав Чобанов (МГ Варна) и Деница Маркова (СМГ).

В 55-тата Международна олимпиада по математика са участвали отбори от 101 държави и общо 560 състезатели. Ръководители на Българския олимпийски отбор за тази поредна успешна година са Петър Бойваленков и Стоян Боев. Отборът ни се връща в България днес, 14 юли, с полет от Лондон в 13:30 ч.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...