Акценти
Начало / Образование / Мастър шеф бе гост в НУ “Патриарх Евтимий“ – Плевен

Мастър шеф бе гост в НУ “Патриарх Евтимий“ – Плевен

Мастър шеф Божана посети „Училище за здраве” във II „г” клас по покана на тяхната учителка  Милена Борисова. Усмихната и непринудена тя омагьоса малките второкласници, които и разказаха колко много са научили за здравословния начин на живот.

Учениците представиха богата информация за сандвича, от създаването му до днес, като една от храните, които най- много обичат и сами приготвят.  Тя от своя страна ги провокира с въпросите си :“Кой не яде плодове и зеленчуци ?“;“ Кой не обича месо?“ ; „ Кой си носи храна за училище и сам я приготвя?“ , „Какво трябва да поставим в кутията за храна?” . Децата с интерес слушаха съветите на известната кулинарка и обещаха да изпълнят три от тях- да не хапват поне седмица чипс и вафли, да напишат на лист 3 от храните, които не обичат и да се опитат да ги вкусят и сами да сготвят храна за себе си.

Божана сподели добрите  си впечатления от разговора с децата с  директора на училището Весела Йотова, която също присъства на срещата. Учениците благодариха и никак не искаха да се разделят с мастер шеф Божана, а тя от своя страна  обеща да изпрати специален подарък- изненада за всяко дете.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...