Начало / Крими / Маскирани задигнаха над 16 000 лева от магазин „Хоум макс“ в Плевен, задържани са

Маскирани задигнаха над 16 000 лева от магазин „Хоум макс“ в Плевен, задържани са

Районна прокуратура-Плевен разпореди разследване за извършения през нощта на 09.11. 2015 г. срещу 10.11.2015 г. грабеж от магазин от веригата „Хоум макс“ в гр. Плевен, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Две маскирани лица, въоръжени с пистолети – играчка са нахлули тази нощ в търговския обект, заплашили са персонала, който е бил на смяна и са отнели сумата от 16 234 лв.

След подадения сигнал незабавно е образувано досъдебно производство. В хода на предприетите бързи процесуално следствени действия са установени двамата извършители на престъплението – мъже на възраст 27 години от гр. Плевен. Те са завели разследващите полицаи до мястото, където са скрили парите. Открити са и използваните от тях маски и ръкавиците, които са носили.

Двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми за грабеж, извършен в съучастие и са разпитани пред съдия. Обвиняемите са задържани от прокурора до 72 часа.

Предстои да бъде внесено от наблюдаващия прокурор в Районен съд-Плевен искане за налагане на двамата обвиняеми на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...