Начало / Образование / Мартин Митев: Трябва оптимизиране на паралелките в училищата в Плевен

Мартин Митев: Трябва оптимизиране на паралелките в училищата в Плевен

За учебната 2016/2017 година в 13 учебни заведения в община Плевен ще бъдат дофинансирани самостоятелни и слети паралелки, решиха общинските съветници в Плевен. Общият размер на необходимите допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес в тях е в размер на 53 344 лв., съобщи пред медиите Председателят на Общинския съвет Мартин Митев

Училищата, които ще получат допълнителни средства, след взетото решение от Общинския съвет, са: НУ „Христо Ботев“ – с.Дисевица, СУ „Христо Ботев“ – гр.Славяново, ОУ „Христо Ботев“ – с. Мечка, ОУ „Христо Ботев“ – с. Николаево, ОУ „Отец Паисий“ – с. Опанец, ОУ „Христо Ботев“ – с. Пелишат, , ОУ „Васил Левски“ – с. Беглеж, ОУ „Антон Страшимиров“ – с. Бохот и ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – с. Ясен.

Искания са постъпили и са удовлетворени и за четири плевенски учебни заведения – СУ „П.К.Яворов“, ОУ „Н.Й.Вапцаров“, ОУ „Лазар Станев“ и ОУ „Васил Левски“.

„Това са исканията за дофинансиране към този момент. Сега са 13, но няма да са само те. Тези искания показват, че явно има проблем с училищната мрежа в община Плевен. Смятам, че е нужен един сериозен анализ на капацитета на училищата, и то най-вече на тези в града. Колкото и да ни е неприятно, трябва да си признаем, че децата вече са по-малко от местата в учебните заведения. Ако се налага, за следващата учебна година трябва да се помисли за преструктуриране и оптимизиране на паралелките“, коментира във връзка с решението Мартин Митев.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...