Акценти
Начало / Последни новини / Мартин Митев: Таекуон-до е начин на живот, култура и дисциплина

Мартин Митев: Таекуон-до е начин на живот, култура и дисциплина

„За мен е чест за втора поредна година да бъда патрон на националния детски турнир по таекуон – до за Купа Плевен. За втора година в началото на октомври зала „Спартак“ в нашия град събира толкова много деца от клубове в цялата страна! Хубаво е човек да види млади хора, които са отдадени на спорта. Мен лично това искрено ме радва“.

Това заяви председателят на Общински съвет – Плевен – Мартин Митев в поздрава си към над 250 участници /8-13 г./ в състезанието.

Той отбеляза още, че таекуондото e не само спорт, а начин на живот, култура и дисциплина. „Принципите на таекуон-до като учтивост, почтеност, постоянство и самоконтрол са принципи за изграждането и на всеки един достоен човек. Въпреки стремежа ви към победа не забравяйте и уважението към тези, с които се състезавате! Важно е да бъдете спортсмени!“, каза още Митев.

Откриването на Националния детски турнир по таекуон – до за Купа „Плевен“ уважиха лично още президентът на БФ Таекуон – до Марио Богданов и треньорът на националния отбор на България по Таекуон – до Ким Унг Чол IX дан, народният представител Стефан Бурджев, зам.-кметът на Община Плевен Иван Кюлджийски, Атанас Кършев – главен експерт в Министерството на младежта и спорта. В знак на благодарност всички официални гости получиха плакети от президента и треньор на СКТ „Атила“ Даниел Цаков.

Вторият Национален детски турнир по таекуон – до за Купа „Плевен“ се организира от БФ Таекуон – до и Таекуон – до клуб „Атила“ – Плевен, с подкрепата на Община Плевен.

Националният детски турнир по таекуон – до за Купа Плевен е включен в Спортния календар на БФ Таекуон – до и на Община Плевен за 2017 година.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...