Акценти
Начало / Общество / Мартин Митев получи почетния знак на Съюза на народните читалища

Мартин Митев получи почетния знак на Съюза на народните читалища

Председателят на Общинския съвет в Плевен – Мартин Митев, беше удостоен с грамота и почетния знак на Съюза на народните читалища. Отличията връчи председателят на Съюза – Николай Дойнов. Той беше в Плевен по повод откриването на възстановения бюст-паметник на Никола Ракитин.

„Читалищата продължават да носят  възрожденския дух, особено в малките населени места, където са единственото културно средище. Читалището изпълнява мисията да съхранява българския бит, култура,o духовност, участва в организирането на празненства, дава достъп до информация. Въпреки тежките години, които изживяха читалищата след 89-та година – демографска криза, обезлюдяване на селищата, липса на средства, те продължават да работят и читалищните дейци правят това, за което са призвани”, каза преди награждаването Мартин Митев. Той призова всички да обединят усилия, за да подкрепят културно-просветната дейност на читалищата.

Председателят на Общинския съвет подчерта, че за първи път тази година местният парламент е утвърдил програма за развитие на читалищната дейност в община Плевен. Това е с цел да направим всичко, което е по силите ни, в подкрепа на читалищата в общината, каза Митев.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...